Om Recito Förlag · Våra medarbetare · Kontakt
Recito Förlags första förlagslegotjänst riktar sig dig som driver ett förlag och behöver hjälp att typsätta dina böcker. Vi vet att det är jobbigt att hitta leverantörer av sådana här tjänster och vi strävar efter att göra ditt beslut så enkelt som möjligt.
Vi hjälper dig med typsättning av bokens inlaga och levererar en tryckfärdig PDF som du tar direkt till ditt tryckeri. Två rundor korrektur ingår i priset så att du är helt nöjd med vårt arbete och offerten är sannolikt världens enklaste.
Offert
För att du ska slippa att begära en offert och undra över hur bra den är så är vår offert för typsättningstjänsten helt öppen och gäller för alla våra kunder. Offerten gäller tills vidare och priserna är exkl. moms.
Offert: typsättning/layout av bokinlaga

Vi får korrekturläst manus av er i ordbehandlingsformat och vi typsätter det. I två rundor skickar vi korrektur i PDF-format till er och om ni vill ändra något skickar ni en lista på ändringar tillbaka. När typsättningen är klar levererar vi en tryckfärdig PDF.

Format Antal sidor Exkl. moms
Upp till A5 100 sidor 5 000 kr
Därefter 10 kr/sida
Upp till A4 100 sidor 6 000 kr
Därefter 10 kr/sida

Exempel. Om boken skall typsättas i ett format som är mindre än A5 och boken blir 70 sidor så blir kostnaden 5 000 kr. Om den istället har 125 sidor blir kostnaden 5 000 + 250 = 5 250 kr.

Fakturan ställs ut när tryckfärdig PDF är levererad och betalningsvillkoren är 10 dagar varefter påminnelse- och inkassoavgift samt dröjsmålsränta 8% utgår.

Arbetssätt
Ni tar kontakt med oss och diskuterar ert bokprojekt. Om ni vill ha hjälp med typsättningen av en bokinlaga så mailar ni företags- och kontaktuppgifter (inklusive organisationsnummer) till forlag@recito.se och bifogar det korrekturlästa manuset i ordbehandlingsformat. Manuset ska inte vara manuellt radbrutet (det skall alltså flöda) och efter inlämning av manus kan inga ändringar av textmassan göras, endast typsättningstekniska ändringar och eventuella stavfel (dem hittar man alltid!) kan göras. Ni skickar också med information om det format ni vill att boken skall ha och om ni inte vill att vi använder standardmarginaler etc så skickar ni också instruktioner om detta.
När materialet är på plats hos oss så monterar vi manus och sätter texten manuellt och tar hand om allt från layout på sidan till vården av horungar. När detta är färdigt och vår typsättare är nöjd så mailar vi över ett provtryck i PDF-format som ni går igenom. Om ni vill ändra något så gör ni en lista och skickar över varefter vår typsättare går igenom och gör era önskade ändringar och skickar ett nytt provtryck. Ännu en gång kan vi gå igenom denna process om någonting nytt dyker upp. När ni är nöjda så skapar vi en tryckfärdig PDF som är redo att skicka till tryckeriet.
Garanti
Vi är helt säkra på att ni kommer vara nöjda med vårt typsättningsarbete så vi lovar att om ni trots allt inte är det så behöver ni inte betala.
OBS!
Den här websidan riktar sig till registrerade förlag. Om du är en författare som vill ge ut din egen bok så besök Bokutgivning.se
Kontakta oss
Om du har frågor om våra tjänster eller vill använda dig av dem kan du ringa eller maila oss.
Mer av Recito Förlag
 
© Recito Förlag AB · Kontakt